Luizenshampoo vergelijk


Veel gezinnen hebben er last van: hoofdluis. Uw kind liep op school, sport of vakantie de nare beestjes op via een vriendje of vriendinnetje. Er zijn veel verschillende methodes en middelen om het gezin zo snel mogelijk luisvrij te maken. Een van deze middelen is luizenshampoo. De shampoos doden de luizen en neten die nog in het haar zitten. Er zijn veel verschillende soorten shampoos, en om u een overzicht te bieden vergelijken wij de bekendste luizenshampoos met elkaar.

De luizenshampoos zijn het meest effectief in het begin van de bestrijding van de hoofdluis. Dan worden de meeste luizen door de shampoo gedood en weken er een groot aantal neten los. Dit scheelt enorm in het verdere proces om van de hoofdluizen en de neten af te komen. De luizen vinden de shampoo niet ‘lekker’ waardoor ze makkelijker uit te kammen zijn. Het zogenaamde lijm waarmee de neten vastzitten aan het haar weekt los door het gebruik van de shampoo, waardoor de neten makkelijk uit het haar te kammen zijn.

We hebben een selectie gemaakt van de bekendste luizenshampoos. Deze shampoos hebben wij getest en vergeleken met elkaar.

De shampoos zijn getest en vergeleken op het gebied van geur,prijs, de gebruiksvriendelijkheid, hoeveelheid, ingredienten en meer. Op deze factoren worden de shampoos vervolgens beoordeeld. De merken die we vergelijken zijn: Liceguard, Kriebeldiertjes, Dr. E.J. Swaab, Prioderm, Neetex, Millium Acuut en Picksan.

De shampoos die als beste uit de test zijn gekomen kunt u direct bij ons op de website bestellen.

Alle producten bevatten verschillende stoffen om luizen en neten te bestrijden. Zo is de voornaamste stof bij Dr. E. J. Swaab Dimethicone, bij Prioderm malathion, bij neetex een stof die de kitlaag losweekt, bij picksan het MelAza extract en bij Millium Accuut zijn het ethische oliën. Zowel bij Kriebeldiertjes als bij Liceguard zijn alle stoffen pesticiden vrij, maar ligt de focus niet speciaal op 1 stof.

De verschillende shampoos zijn ontworpen om luizen en neten te bestrijden. Neetex is het enige product dat echter geen luizen en neten doodt, maar slechts de neten van het haar losweekt. De andere producten doden wel luizen en neten.

Wij ondervonden dat Picksan en Neetex de scherpste/ meest onaangename geur hadden. De geur is redelijk scherp. Kriebeldiertjes, Liceguard, Dr. E. J. Swaab en Millium accuut ruiken fris of hebben een zeer zwakke geur.

De meeste shampoos zijn verpakt in de vorm van een flacon. Alleen Neetex en Prioderm worden geleverd in een tube.

Van immuniteit is er geen sprake bij Millium Accuut en Dr. E.J. Swaab. De andere merken zeggen hier onvoldoende informatie over te hebben, of dat de kans zeer klein is. Immuniteit wordt bij de meeste shampoos dus niet uitgesloten, maar is niet gewoonlijk.

De adviezen voor de shampoos zijn over het algemeen hetzelfde: Bewaar de shampoo buiten gebruik van kinderen, en vermijdt oogcontact. Was het haar na ongeveer een week opnieuw met de shampoo om net uitgekomen neten te doden. Kam het haar na het wassen altijd uit.

Over het gebruik van de shampoo tijdens zwangerschap of borstvoeding verschillen de producten wel. Alleen Dr. E.J. Swaab zegt dat de shampoo tijdens deze periodes gewoon gebruikt kan worden. Bij de meeste andere shampoos wordt niet geadviseerd, of wordt een overleg met de huisarts aangeraden.

De prijs ligt tussen de 9 en 13 euro. Hierbij moet wel gezegd worden dat de hoeveelheid in de flacons sterk uiteenloopt: van 40 gram, tot 200 ML.De prijzen worden in de tabel vergeleken.

Product Doodt luizen en neten? Verpakking Belangrijkste stof Prijs per verpakking Inhoud Prijs per 100 ML Advies voor herhaling na hoeveel dagen? Geur      
Dr. E.J. Swaab
Luizenshampoo
Flacon Dimethicone Geen insecticiden €17,95 (in combinatie met een lotion) 150 ML €5,98 7 maal Fris      
Kriebeldiertjes
Luizenshampoo
Flacon Geheel plantaardig €9,15 200 ML €4,58 5-7, maar mag ook 2-3x per week Fris  LuizenshampooDirect Bestellen    
Millium Accuut
Luizenshampoo
Flacon Etherische oliën €12,99 75 ML €17,32 2x per week gedurende 2 weken Fris      
Prioderm
Luizenshampoo
Tube Malathion €12,99 40 ML €32,48 1x per week, maximaal 3 weken        
LiceGuard
Luizenshampoo
Flacon pesticiden vrij €9,50 120 ML €7,92 Kan dagelijks gebruikt worden Fris  bestekeusDirect Bestellen               
Neetex
Luizenshampoo
X Tube Stof die kitlaag(plaklaag) van neten losweekt en een stof   die het haar ontward €9,99 100 ML €9,99 Altijd na een anti-hoofdluis lotion Ietwat scherp    
Picksan
Luizenshampoo
Flacon Mel-Aza extract van de Neemboom uit India €11,99 100 ML €11,99 Na 10 dagen herhalen, mag ook tussendoor scherp